Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2022. július 3. Kornél
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Félévi bemutató

2022. február 9-én rendeztük meg félévi bemutatónkat. A gyerekeknek és tanáraiknak ez is egy olyan esemény, ahol bemutathatják a szülőknek, rokonoknak, hogy mit tanultak az elmúlt fél év alatt az órákon. 

A legkisebb növendékektől haladt a program a legnagyobbakig, mutatva ezzel azt is, hogy hová lehet eljutni, ha valaki szorgalmasan és kitartóan gyakorol.

Elsőként a kis színjátszók, a Napsugár csoport kezdte a műsort a Hófehérke és a hét törpe című darabbal.

Ezután furulyás növendékek következtek. Gurdics-Gonzlik Anna Kodály Zoltán egyik művéből fújt el egy részletet, Rónyai Rajmund Gábor Áron rézágyúját játszotta, Bakos Máté Zsolt és Niemeyer Mátyás Björn pedig kánonban adta elő a Lenn a mély völgy ölén című dalt. Az első osztályosok két rövid népzenére készült koreográfiát táncoltak, majd Molnár Dávid, Rutai Léna, Streit Lea, Streit Mia, Varga Dániel, Varga Emília, Bencsik Regina játszották el egymás után furulyán megtanult darabjaikat.

A 2. osztályosok egy féktelen latin hangulatú disco tánccal folytatták a műsort, akiket újra három furulyás növendék követett. Tóth Szidónia Éliás, Tóbiás és Aki nem lép egyszerre, Miskolczi Milán Gólya, gólya, gilice, Berényi József Kakukk, kakukk és Este van már nyolc óra című dalokat játszották.

A 3-4. osztályos társastáncosoktól egy rumbát láthattunk. Ezután rézfúvós hangszereken játszó növendékek következtek. Székesi Zsófia és Kovács Fanni trombitán, Kornóczi Tamara és Katona Veronika pedig kürtön játszottak.

Az 5-6. osztályosok egy argentin tangóval készültek erre a napra. Őket a dobos tanszakon tanuló gyerekek produkciói követtek, először Tisóczki István, majd Vígh Noel és végül Horváth Zsolt. Az ütősök után három trombita előadás kvöetkezett Szabó Kittitől, Vígh Noeltől és Kovács Biankától.

Az utolsó táncos produkciót a 8. osztályosok adták elő, akik egy cha-cha-chat mutattak be.

A zenei produkciókat a középiskolás növendékek zárták. A Pigniczki testvérek, Attila és Tibor tenorkürtön Georg Friedrich Fuch: Andante és James Hook: Gavotte című darabját játszották, majd Katona Johanna, Rózsa Dorina, Gera Kitti és Samu Katalin trombitán Mozart: Andante Gracioso című művét és egy 18. századi indulót adtak elő. 

A félévi bemutatót a Főnix csoport zárta, a Tündérszép Ilona és Árgyélus című darabbal. 

A tanulókat Gömöri Balázs, Lajos Judit Brigitta, Tömösi Tamás, Lantosné Horváth Irén, Czirok Zoltán és Czirokné Krizsán Zsuzsanna készítette fel.

A gyerekek és tanáraik sokat készültek erre a napra, melyet nagy örömmel és sok tapssal köszönt meg a közönség.

 További képek láthatóak a www.csengeleiinformaciok.hu weboldalon.

A bemutatóról készült felvétel pedig az alábbi linken érhető el: http://www.csengeleiinformaciok.hu/content/f%C3%A9l%C3%A9vi-bemutat%C3%B3-2022-02-10