Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2022. július 3. Kornél
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Tavaszi hangverseny

A művészeti iskola és a Szent Imre Plébánia közösen évek óta szervez tavasszal hangversenyt a templomban. Erre most április 24-én délután került sor.

A köszöntő elhangzása után a legkisebb furulyás növendékekkel kezdődött a műsor. Először Varga Emília, Varga Dániel, Szarka-Kovács Attila, Streit Mia, Streit Lea, Rutai Léna, Molnár Dávid, Bencsik Regina, Gurdics-Gonzlik Anna, Kálmán Emma, Rónyai Rajmund, Niemeyer Mátyás Björn, Bakos Máté Zsolt, Miskolczi Milán, furulyán Horváth Lívia tanárnő zongorakísérete mellett adták elő megtanult darabjaikat. A furulyás növendékek műsorát Tóth Szidónia és Berényi József kánonja zárta.

A program rézfúvós hangszereken játszó és az ütő tanszakon tanuló gyerekek előadásával folytatódott. Székesi Zsófia, Kovács Fanni trombitán, Kornóczi Tamara kürtön, László Levente, Vígh Noel xilofonon, Kovács Bianka tenorkürtön, Tóth Sándor, Horváth Zsolt xilofonon, Molnár Barbara trombitán, Katona Veronika kürtön, zongorakíséret mellett előadott darabokkal szórakoztatta a közönséget.

Az őket követő kamaraegyüttes J. S. Bach Két Húsvéti Koralját adták elő. Az együttes tagjai Katona Johanna, Rózsa Dorina, Gera Kitti, Samu Katalin, Pigniczki Attila és Pigniczki Tibor. A hangversenyre meghívást kapott a Jászszentlászlói Hangász Együttes is, akiknek van egy "utánpótlás" csapatuk is. Először ők, majd a felnőttek műsorát hallgathattuk meg. A délutánt a Csengelei Fúvószenekar két produkciója zárta, Ted Huggens: The Young Maria és Calvin Custer: The little drummel boy című darabokat adták elő.

Felkészítő tanárok: Lajos Judit, Gömöri Balázs, Czirok Zoltán és Tömösi Tamás voltak.

A hangverseny után a fellépőket és vendégeinket az önkormányzat házasságkötő termében láttuk vendégül, ahol Czirok Zoltán apró ajándékkal köszönte meg a jászszentlászlói együttesnek, hogy elfogadták a meghívást.