Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2023. szeptember 28. Vencel
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Félévi bemutató

A művészeti iskola tanulói február elején minden évben számot adnak tudásukról. Erre idén feburár 8-án délután került sor. A faluház nagyterme szépen megtelt érdeklődőkkel, szülőkkel, hozzátartozókkal.

A bemutatót a Napsugár színjátszó csoport kezdte. A Zöld Péter című népmese feldolgozást adták elő. Ezután két ütős növendék következett Ceglédi Zétény és Vigh Levente. Tőlük egymás után a Kisdobiskola 2. és 5. Etűdjét hallhatta a közönség. Utánuk furulyás növendékek léptek színpadra. Rácz Erik, Ceglédi Zétény, Lajos Ármin, Fődi Barbara, Tamás Krisztián, Gera Hanna, Trungel Vanda, Czettner Botond és Vörös Levente adták elő külön-külön megtanult darabjaikat. A folytatásban is furulyásokat hallhattak az érdeklődők. Streit Lea és Streit Mia Lenn a mély völgy ölén című művet játszották kánonban, Rutai Léna Kodály Zoltán 328. olvasógyakorlatát fújta el, Molnár Dávid és Szarka-Kovács Attila szintén egy Kodály Zoltán művet játszott, Varga Emília és Varga Dániel Ó, jertek, énekeljünk című dalt adta elő kánonban és Bencsik Reginától az Együtt menetelünk dalt hallhattuk.

Ezután a 6-7. osztályos táncosok következtek, akik egy napjainkban népszerű latinos küktetésű slágerre táncoltak. Őket újra fúvós növendékek követtek. Furulyán játszott Miskolczi Milán és Tóth Szidónia, Milán az Én vagyok a petri gulyás és a Hull a pelyhes, Szidóniától a Fiumei kikötőben és a Csillagok, csillagok című dalokat hallhattuk. Velük a furulyán tanuló növendékek bemutatkozása be is fejeződött, rézfúvós hangszeren tanulók következtek, akik már zongorakísérettel játszottak. Trombitán adta elő megtanult darabját Virincsik Tea, Szabó Kitti, Niemeyer Mátyás, Rónyai Rajmund és Bakos Máté.

A 2-3. osztályos táncosoktól egy countryt láthatott a közönség. Gurdics-Gonzlik Anna kürtön Brodszky Ferenc Gólyanóta című művét, Székesi Zsófia trombitán a Szép hajnalra virradtunk és Kálmán Emma kürtön szintén a Gólyanóta című művet játszotta el. Ezután ütő hangszeren tanuló növendékek következtek. A gyerekek xilophonon játszottak, Kócsó Benett a Süss fel napot, László Levente Hausmann Tánc című művét, Vígh Noel Haydntól a Dalt, Tóth Sándor Bach Menuett-jét és Horváth Zsolt szintén egy Hausmann művet adott elő.

A 80-as években Fenyő Miklós és a Hungária együttes népszerűsítette a twistet, a 4-5. osztályos táncosok adtak elő belőle egy kis ízelítőt.

Az utolsó zenei blokkot Vígh Noel és Gömöri Balázs kezdte a Fanfare című művel. Kovács Fanni trombitán Krieger Menuettjét fújta, Kornóczi Tamara kürtön egy Bach és egy Schubert művet adott elő, Molnár Barbara trombitán Haydn Allegretto-ját játszotta, Katona Veronika kürtön Beeethoven Románc és Kovács Bianka Hasse Bourrée című darabját fújta el. 

A bemutatót a Főnix színjátszó csoport előadása zárta. Darabjuk címe János vitéz a Zanza tévén. Felkészítő tanárok Lantosné Horváth Irén, Lajos Judit, Gömöri Balázs, Czirok Zoltán, Tömösi Tamás, Czirokné Krizsán Zsuzsanna és a zongorakísérő Horváth Lívia. Ez a bemutató is azt tükrözte, hogy a művészeti iskola aktív munkát végez egy tartalmas délután töltöttünk el együtt.

A felvétel megtekinthető a www.csengeleiinformaciok.hu weboldalon.