Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. április 23. Béla
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Januári újévi hangverseny

Idén január 6-án került sor a művészeti iskola szervezésében az újévi hangversenyre. A műsor kezdetén Horváth Lívia köszöntötte a vendégeket, majd dr. Tóth Tibor polgármester osztotta meg ünnepi jókívánságait a közönséggel.

A koncert Lehár Ferenc Lyuk, lyuk, lyuk indulójával vette kezdetét, melyet mazsorettes tánc is kísért. A következő darab a Shrek című animációs film betétdala volt, az I'm believer, melyhez a Smaragd és az Ifjúsági mazsorettcsoport készített közös koreográfiát. 

Ezután a Latin dance party című szerzeményre táncolt a Gyöngy mazsorettcsoport, majd egy zenekari mű következett. Jan de Haan zeneszerző Discovery fantasy című darabjával a zenekar 2016-ban Zrenjaninban egy nemzetközi zenekari versenyen nagy sikert aratott, most itt a csengelei közönség körében is. 

Sok éves hagyomány köszönteni és egy-egy ajándéktárggyal megköszöni az évtizednyi áldozatos munkát a 10-15-20-25 éve muzsikáló zenekari tagoknak. Zólyomi-Katona Theodóra 10 éve tagja a zenekarnak, aki felnőttként döntött úgy, hogy csatlakozik az együtteshez. Czirok Zoltán ajándéktárggyal köszönte meg a munkáját. A folytatásban a Little tango music című darab csendült fel, melyet a Smaragd Tánccsoport kísért koreográfiájával. 

Ezt követően egy újabb jubiláló kapott ajándéktárgyat a zenekarvezetőtől. Túri Henrietta 20 éve ül a zenekar soraiban. Az ajándékátadás után a Disney stúdió rajzfilmjeiből mutatott egy kis ízelítőt a zenekar a Zafír mazsorettcsoporttal közösen. Az ABBA összeállítást az Ifjúsági mazsorettek produkciója színesítette. 

Gömöri Balázs 2003 óta, pontosan 20 éve tanít a művészeti iskolában. A tanítás mellett családjával nagy segítséget nyújt a táborok lebonyolításában, a különböző fesztiválok, versenyek megszervezésében. Ezt a munkát köszönte meg neki a zenekarvezető feleségével közösen egy gravírozott ajándékkal. Az est további részében a California Dreamin' című dalt hallhatta a közönség a Smaragd mazsorettek táncával.

Ősszel két oszlopos zenekari tag, Forgó Judit és Martus Nikolett jelentette be, hogy az újévi koncert lesz az utolsó szereplésük. Czirok Zoltán egy-egy csokor virággal köszönte meg eddigi munkájukat és kívánt nekik további sok sikert az életben. Ezt követte a Hit the Road, Jack című szám az Ifjúsági mazsorettek kíséretével. 

Még egy búcsú jutott az estére. Csáki Klaudia három mazsorettes lánytól, Törköly Nellitől, Gémes Csillától és Virág Katalintól köszönt el, akik hosszú-hosszú táncos és mazsorettes éveket tudhatnak maguk mögött, de egyszer minden véget ér. Munkájuk, tanulmányaik már nem teszik lehetősvé, hogy tovább folytassák ezt a tevékenységet. 

Ezután Az AC/DC Highway to hell című darabja következett a Smaragd mazsorettcsoporttal. Az estét a Fejérvári induló zárta, melyben az összes mazsorettcsoport színpadra állt és befejezésül boldog új évet kívántak a közönségnek. 

Az est folyamán a zenekart vezényelte Czirok Zoltán, a táncos és mazsorettes koreográfiákat pedig Czirokné Krizsán Zsuzsanna és Csáki Klaudia készítette.

A rendezvény támogatta: