Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. július 24. Kinga, Kincső
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
A Csengelei Fúvószenekar sikere Mórahalmon

2019. év után idén november 6-án és 7-én rendezték meg Mórahalmon a KOLO Szerb Kulturális Központban a II. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt.

A versenyre, amit két évente rendeznek meg, Magyarországról és Szerbiából hívnak meg fúvószenekarokat azzal a céllal, hogy összemérjék tudásukat. Ezt egy 3 fős nemzetközileg elismert zsűri előre kidolgozott igen szigorú pontozási rendszere alapján teszik meg, akik végig hallgatva a versenyprodukciókat, eldöntik, hogy a kapott pontok alapján milyen helyezésben részesítik az együtteseket. Az elérhető 100 pontból 70-től harmadik, 80-tól második, 90-től első és 95 ponttól kiemelt első helyet lehet szerezni. Több kategóriában hirdetik meg a versenyt, így lehet gyermek, ifjúsági és haladó kategóriák mellett népzenei és szabad fúvószenekari kategóriában is indulni.

A Csengelei Fúvószenekar idén kapott a szervezőktől meghívást erre a megmérettetésre. Összetétele miatt, ami abban különbözik az általános fúvószenkari felállástól, hogy csak rézfúvós és ütőhangszeresek alkotják (hiányoznak a fafúvós hangszerek) a szabad fúvószenekari kategóriában indulhatott, annak ellenére, hogy repertoárjában klasszikus fúvószenekari darabok átdolgozásai hangoztak el.

A hét nevező fúvós együttes közül (3 szerb és 4 magyar) a legjobb eredménnyel, 98 pontszámmal kiemelt I. helyezést ért el a Csengelei Fúvószenekar. A versenyről felvétel is készült, amit meg lehet tekinteni a II. Mórahalmi Nemzetközi Fúvószenekari Verseny internetes oldalán.