Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2021. december 3. Ferenc
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2020

Félévi bemutató 2020

Újévi koncert 2020

Újévi koncert 2020

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Adventi gyertyagyújtás - első gyertya

Már többéves hagyomány Csengelén, a település adventi koszorújának elkészítése és minden vasárnap a gyertyák meggyújtása rövid műsor keretében.

December 2-án reggel 9 órától a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola  zeneművészeti ágán tanuló növendékek műsorát hallgathatta az, aki eljött az első gyertyagyújtásra.

A fanfár után Kormányos Sándor polgármester úr köszöntő szavai következtek, később Csókási Zoltán alpolgármester úrral közösen lobbantották lángra az első gyertyát.

A kultúrális műsorban először a furulyások (Balázs Róbert, Berecki Dávid, Majlát Anita) tanáraikkal együtt a Német paraszttáncot adták elő. A kürtösök (Vágó Petra, Katona Veronika, Katona Angelika, Balog Bella)Ismeretlen szerző: Orosz vadászdal című darabját, a trombita kamaraegyüttes (Molnár Barbara, Rózsa Dorina, Samu Katalin, Gera Kitti, Tóth Marcell) L.v.Beethoven: Örömóda és Ismeretlen szerző: Ünnepi dal című művét játszották el. A rézfúvós kamaraegyüttes Schönberg: Dream a dream valamint Beck: Jégvarázs című darabjával készült.

A napos, kissé szeles időben sokan jöttek el a közös ünneplésre, ahol zsíros kenyér, tea és forralt bor is várta a közönséget.