Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. április 25. Márk
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Nagy siker a művészeti iskola kürt tanszakán

1983 óta (36 éve) háromévente mérettetik meg magukat az ország legjobb kürtösei a Nagykunság kulturális központjában, Kisújszálláson.

A Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola három tanulója (Balog Bella, Vágó Petra és Katona Veronika) indult az idén január végén, Szegeden megrendezésre kerülő területi válogatón. Innen ketten, Balog Bella és Vágó Petra nagy örömünkre továbbjutott az országos köntőbe, amit március 8-tól 10-ig rendeztek Kisújszálláson. A 8-18 éves művészeti iskolás tanulók 4 korosztályban mérettették meg magukat. A mi növendékeink az igen népes II. korcsoportban indultak.

Az országos megmérettetés első napján déli 12 órakor ünnepélyes keretek közt nyitották meg a rendezvényt, bemutatták az értékelő bizottságot és kisorsolták a sorrendet. Utána a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki előadta az első forduló kötelező és szabadon választott darabját. A második napon a második fordulóban szintén kettő, a korosztályoknak megfelelő darabot kellett eljátszani. A négy darab előadását három tagú zsűri értékelte igen kemény pontrendszer alapján. Első, második, harmadik és különdíjjal jutalmazták a legjobbakat. A zsűri az értékelésben elmondta, hogy a gratuláció már azoknak is jár, akik ide eljutottak, de legnagyobb örömünkre Vágó Petra a verseny különdíjában részesült. Büszkék vagyunk növendékeinkre és teljesítményükre. Köszönjük szépen Kalmár Gergely tanár úrnak az áldozatos felkészítő munkát, és Horváth Líviának a türelmes zongorakíséretet.

Czirok Zoltán, iskolaigazgató