Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. április 26. Ervin
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Régebbi cikkeink

Itt találhatóak a már korábban közzétett cikkek, eredmények. Újra lehet olvasni őket.

 

Tanévnyitó ünnepség

 

2013. szeptember 2-án (hétfőn), reggel 8 órakor

a Faluházban

Tanévnyitó ünnepséget tartunk

az Általános Iskolával közösen!

 

 

 

 

Tanévnyitó ünnepség

 

2013. szeptember 2-án (hétfőn), reggel 8 órakor

a Faluházban

Tanévnyitó ünnepséget tartunk

az Általános Iskolával közösen!

 

 

 

Csongrádon táboroztunk

 

A fúvószenekar és a mazsorettcsoportok augusztus 15-én Csongrádra utaztak táborozni. A nyári pilenést, lazulást a kemény munka váltotta fel, hiszen 18-ra Szentesre kaptak meghívást egy fesztiválra. A délelőttöket a próbák töltötték ki, délutánonként pedig a Körös-Torok nyújtott lehetőséget a kikapcsolódásra. Az esték fagyizással, pizzázással teltek, hiszen a fábiánsebestyéni és kömpöci szerepléseken kapott pénzt erre fordítottuk. Jutott még idő focizásra, baráti beszélgetésekre is. Fontos volt, hogy a nagylányok mellett a következő korosztály is részt vett a felkészülésben, hiszen ők váltják az ifjúsági csoport búcsúzó tagjait. Ez a pár nap nagyon jót tett a zenekari hangzásnak és a mazsis megjelenésnek. Kijavításra kerültek a hibák, csiszolódott a stílus és a technika, amely a fesztiválon meg is hozta a kívánt hatást. Hatalmas sikert arattunk, nemcsak a közönség előtt, hanem a szakmai vezetők körében is. A jól sikerült estét egy nagy vacsora és fergeteges kareokee party zárta, a lelkes kis csapatunk éjfél körül érkezett vissza Csengelére. Fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva tértünk nyugovóra. Köszönet minden résztvevőnek!!

 

 

 

 

Nyári fellépések

 

- 2013. július 20-án Kömpöcön léptünk fel a Falunapokon. Már több éve hívnak minket a szomszédos településről, ahol mindig nagy-nagy szeretettel látnak minket vendégül.

- 2013. július 27-én Fábiánsebestyénen a Kinizsi-napok rendezvényeire kapott meghívást a fúvószenekar és a mazsorettcsoport. A nyári forróságban vezettük a több kilóméteren át vonuló lovaskocsis felvonulást, majd álló produkcióval szórakoztattuk a megjelenteket.

 

 

Művészeti Iskolák Fúvós Hangszeres Növendékeinek Versenye

Két év után újra megrendeztük, a hangszeres versenyt Csengelén, melyre kisteleki, kiskunmajsai, kiskunhalasi, makói, szentesi, mórahalmi és természetesen csengelei gyerekek neveztek. A hét településről összesen 59 versenyző, 4 korcsoportban mérettette meg magát. A versenyzőket egy három tagú zsűri értékelte, név szerint Albert József a kiskőrösi művészeti iskola klarinét tanára, Boldoczki Sándor a kiskőrösi művészeti iskola trombita tanára és Vörös József a Berlini Rádiózenekar harsonaművésze.

A maratonira sikerült napon a következő eredmények születtek:

I. korcsoport

II. helyezettek:

- Sejben Maja trombitán Kistelekről

- Zsigmond Botond vadászkürtön Kistelekről

- Dobó János Máté tenorkürtön Kiskunmajsáról

III. helyezettek:

- Szigeti Menyhért József trombitán Kiskunhalasról

- Katona Johanna trombitán Csengeléről

- Pigniczki Attila trombitán Csengeléről

 

II. korcsoport

I. helyezettek:

- Szabó Hanna fuvolán Makóról

- Széplaki Vivien vadászürtön Csengeléről

II. helyezett:

- Soltész Péter kürtön Kiskunhalasról

III. helyezett:

- Sutka Máté tubán Kistelekről

 

III. korcsoport

I. helyezettek:

- Csonka Fanni fuvolán Makóról

- Csapó Boglárka fuvolán Makóról

- Lajos Judit Brigitta kürtön Kistelekről

- Kovács Péter tubán Szentesről

II. helyezettek:

- Váncsa Zsanna fuvolán Szentesről

- Ábrahám Mátyás klarinéton Mórahalomról

- Magyar Dániel trombitán Kistelekről

- Magyar Arnold tenorkürtön Kistelekről

III. helyezettek:

- Domján Blanka fuvolán Mórahalomról

- Földi Ilona Katalin fagotton Szentesről

- Dobó Csaba Márk tubán Kiskunmajsáról

 

IV. korcsoport

I. helyezettek

- Szabó Sára fuvolán Szentesről

- Pataki Petra klarinéton Szentesről

- Lajos Ágnes Lilla kürtön Makóról

- Masa Richárd Bence tubán Mórahalomról

II. helyezettek:

- Farkas Ákos kürtön Csengeléről

- Szabó Dániel tenorkürtön Mórahalomról

III. helyezettek:

- Csikota Levente trombitán Makóról

- Katona Bence tenorkürtön Szentesről

Szabó Krisztián tubán Kiskunamajsáról

Táncosok sikere

A XV. Deszki Maros Menti Fesztiválon a csengelei társastáncosok három csoporttal képviselték a művészeti iskolát. A Csillagvény csoportot a 4. osztályos tanulók alkotják, ők bécsi keringőt táncoltak nagy sikerrel. A Napfény csoport 5-6. osztályos növendékekből áll, cha-cha-chát táncoltak és ezzel a produkcióval a III. helyezést érték el! A Holdfény csoportban 7-8. osztályos tanulók táncolnak, ők angol keringőt mutattak be könnyeket csalva a nézők szemébe.

A fesztiválon 11 csoport nagyon színvonalas műsorszámát láthatta a közönség. A zsűri szerint szoros volt a végeredmény, nehéz volt a döntés, de szerencsére a mi Napfény csoportunknak sikerült a III. díjat elnyerni.

Mindenki jól teljesített, ezért a napot egy jól megérdemelt fagyizással zártuk!

 

"Játék" az életünk, csengelei kiválóságaink

Immáron XXII. alkalommal került megrendezésre a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Csongrád megyei fordulója, a mostani helyszínt a Szent-Györgyi Albert Agóra biztosította. A fellépő 16 csoport között a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola két korcsoportja a Napsugár csoport (4-5. osztály) és a Főnix csoport (6-7-8. osztály) is képviselte. A Napsugár csoport Lantosné Horváth Irén által átdolgozott és rendezett Brekekex című produkciót mutatta be, míg a Főnix csoport József Attila verseiből összeállított "Talpon legyen mindenki már..." című előadást szolgáltatta Lantos Viktória ének és gitárkíséretének közreműködésével. A szakavatott zsűri tagjai a versenyt követő szakmai értékelésen építő jellegű tanácsokkal látták el a felkészítő tanárokat. Büszkén mondhatjuk, hogy gyermekeink a 16 előadó csoport közül kimagasló eredményt értek el. A Napsugár csoport Ezüst minősítést, a Főnix csoport Arany minősítést szerzett. Így a Főnix csoport továbbjutott a regionális szintű megmérettetésre, melyre 2013. május 3-án került sor.

Ez a rendkívüli teljesítmény a gyerekek illetve felkészítő tanáruk Lantosné Horváth Irén kitartó munkája és töretlen bizalma nélkül nem valósulhatott volna meg.

 

Színjátszós növendékeink 2013. április 12-én részt vettek a Deszki Maros Menti Fesztiválon. A rendezvényen nyolc csoport vállalta a megmérettetést, közülük a művészeti iskola két színjátszó csoportja is. A Napsugár csoport III. helyezett, a Főnix csoport I. helyezett lett. Gratulálunk!

 

Szuper eredmények a művészeti iskolának

Március hónap igazán mozgalmas volt a művészeti iskola életében. Rangos versenyek sorát rendezték meg, melynek csengelei résztvevői is voltak.

A Szentesen megrendezett Csongrád megyei Kortárs Zenei Találkozó 2013. március 4-én volt, ahol a versenyzők modern műveket ( XX. századi zeneszerzőktől ) adtak elő. 100 induló zenész növendék közül Farkas Ákos vadászkürtön, kiemelt 1. díjat kapott.

Kisújszállás adott otthont a XI. Zeneiskolai Kürtversenynek 2013. március 8- 10 között. Az ország 34 művészeti iskolájából 67 növendék jutott a rangos versenyre, ahol négy korcsoportban mutathatták be a tudásukat. A kétfordulós versenyen Csengelét Farkas Ákos képviselte, aki a selejtezőn is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a dél-alföldi régióban. Az országos versenyre is jól sikerült a „formaidőzítés”, mert a kétnapos verseny végén saját korcsoportjában 2. helyezést ért el.

A deszki Maros Menti Fesztivál szólóhangszer kategóriában Farkas Ákos és Zsolnai Balázs képviselte a Csengelei Alapfokú Művészeti Iskolát. A sok remek produkció közül Ákos 1. helyezést ért el, Balázs pedig különdíjban részesült.

Felkészítő tanárok: Farkas Ákosé – Czirok Zoltán, Zsolnai Balázsé – Gömöri Balázs, zongorakísérő minden versenyen: Horváth Lívia.

A fent említett eredmények mutatják, hogy a rendszeres gyakorlás, az elkötelezettség, az alázat meghozza gyümölcsét. A szép eredmények nem jöhetnének, ha a növendékek, és szüleik nem hoznának áldozatokat a célok érdekében. A sok-sok siker mellett meg kell még említeni, hogy Farkas Ákos sikeres felvételi vizsgát tett a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola kürt tanszakára, így szeptembertől ott folytatja tanulmányait. Reméljük, hogy Ákos szívesen visszajár majd művészeti iskolai és fúvószenekari rendezvényeinkre, ahogy teszik ezt elődei is.

 

Üllésen szomszédoltunk

2013. március 23-án délután Üllésre utazott népes számú kis csapatunk, hogy kis ízelítőt adjunk falunk kulturális életéből. A helyiek nagyon kedvesen fogadtak minket, Nagy Attila Gyula polgármester úr nyitotta meg a rendezvényt, Sánta Ferenc polgármester úr pedig néhány szóban bemutatta Csengelét és ajándékkal köszönte meg a meghívást. Ezután művészeti csoportjaink szórakoztatták a helyi nézőket: a Fúvószenekar és Mazsorettcsoport, rézfúvós növendékeink, táncos csoportok a kicsiktől egészen a nagyokig, a kis színjátszók és a mazsorettcsoport két más stílusú tánccal.

Nagyon jól éreztük magunkat Üllésen, kedves fogadtatásban volt részünk és a helyieknek nagyon tetszett műsorunk. Mi is várjuk őket április 20-án Csengelére, melyre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Félévi bemutató

2013. február 1-jén tartottuk iskolánk félévi bemutatóját. Ezen a rendezvényen a művészeti iskolában tanuló gyerekek bemutatják, hogy mit tanultak a félév folyamán.

A műsor alatt a zenész, táncos és színjátszós növendékek felváltva adták elő produkciójukat. Czirok Zoltán, Kalmár Gergely és Gömöri Balázs tanárurak zenész növendékei egyesével külön-külön zongorakíséret mellett fújták el darabjaikat.

Közben láthattunk a táncosoktól bécsi keringőt, disco táncot, népi gyermekjátékokat, cha-cha-cha-t és angol keringőt, melyeket Czirokné Krizsán Zsuzsanna tanított meg a gyerekeknek, valamint Lantosné Horváth Irén színjátszós növendékei három alkalommal mutatkoztak be az érdeklődő közönségnek. A legkisebbek Csiga-biga élet, a középső csoport Brekekex és a legnagyobbak Talpon legyen mindenki már címmel mutattak be szerkesztett verseket. Nagy öröm, hogy a művészeti iskola munkájában középiskolás tanulók, sőt már dolgozó felnőttek is részt vesznek még, a műsort az általuk előadott két darab is színesítette.

Nagy öröm, hogy sok szülő és hozzátartozó jött el megnézni a gyerekek produkcióit.

 

A Csengelei Ifjúsági és Művészeti Alapítvány köszöni a tavalyi évben 1%-ból befolyt támogatásokat,

kérjük továbbra is támogassa a művészetoktatás fejlesztését. Adószámunk: 18469109-1-06

 

A művészeti iskolában is véget ért a téli szünet, kipihentük magunkat és újult erővel fogunk hozzá a következő évnek. A Mikulás bál, az adventi koszorúnál zajló programok és a nagy sikerű Karácsonyi Koncert után, a január hónap sem lesz tétlen, hiszen február 1-jén lesz a tanulók félévi bemutatója, melyre tanárok és tanítványok egyaránt készülnek. Ez lesz a következő nagy esemény az iskola életében.

Mindenkinek sikeres, eseményekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

 

MEGHÍVÓ

A Csengelei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

szeretettel meghívja Önöket

2012. december 23-án 17 órakor

a Faluházban tartandó

KARÁCSONYI KONCERTRE.

Fellépnek: a művészeti iskola fúvószenekara és mazsorettjei.

Vendégünk: A Mórahalmi Művészeti Iskola Fúvószenekara.


 

Mikulás bál

2012. december 8-án került sor az általános iskolával közösen a jótékonysági Mikulás bálra. A tanárok már napokkal előtte elkezdték díszíteni a termet, mely teljesen „új ruhába öltözött” a bálra. A terem a rendezvény kezdetéig zsúfolásig megtelt, nagyon sokan voltak kíváncsiak a gyerekek produkcióira.

A fanfár hangjai után Longa Istvánné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket és köszönte meg a sok-sok segítséget, mely hozzájárult a bál sikeres lebonyolításához.

Ezután elkezdődött a műsor elsőként a fúvószenekar hangjai csendültek fel, két darabot adtak elő Müller: Jászkun-indulóját és Michael Jackson: Heal the world című számát. Őket a nagycsoportos óvodások követték, akiktől téli dalokat és verseket hallhatott a közönség.

 

Ezután három furulyacsoport következett, gyermekdalokat, karácsonyi dalokat adtak elő. Az első osztályosoktól gyermektáncokat láthattunk. Az idei mesemondó verseny három kiemelkedő versenyzője Grezsa Anna, Samu Katalin és Széplaki Vivien újra elmondta meséjét. Ezek után hallhattunk még kürt és trombita muzsikát, a táncosoktól láthattunk foxtrottot, bajor polkát, quick stepet, rumbát és egy népszerű karácsonyi dalra készült koreográfiát. A mazsorettes lányok is készültek két produkcióval, egy paso doblet táncoltak és Burlesque címmel adtak elő egy koreográfiát.

A műsort az ütőegyüttes produkciója zárta.

A színes produkciók után kezdődött a báli forgatag, a nyitót táncot mint mindig, most is a 8. osztályos tanulók táncolták, gyönyörű ruhákban a lányok és csinosan a fiúk. Később megérkezett a Mikulás akinek segítségével sok értékes tombolaajándék került kisorsolásra majd a reggelig tartó mulatozás során mindenki nagyon jól érezte magát.

 

Adventi gyertyagyújtás

 

A tavalyihoz hasonlóan idén is elkészült a település nagy adventi koszorúja a József Attila téren, ahol minden advent vasárnapján kis műsorral kedveskedünk a kilátogatóknak.

December 2-án volt advent első vasárnapja, a gyertyagyújtásra nagyon sokan voltak kíváncsiak. A fanfár hangjai után, melyet a művészeti iskola fúvós növendékei játszottak, Sánta Ferenc polgármester úr mondott megemlékezést az ünnepről és meggyújtotta az első gyertyát. Ezután a fúvós növendékek műsorával folytatódott az ünnep, és befejezésül az általános iskolás gyerekekből álló kórus elénekelte a Republik együttes Szeretni valakit valamiért című számát.

 

Szeretettel várunk mindenkit december 16-án is, 9.30-kor amikor a színjátszó növendékek fognak műsort adni a gyertyagyújtás alkalmával.

 

 

KÉSZÜLŐDÉS AZ ÜNNEPEKRE

 

Az őszi szünet végeztével elérkezik minden évben az ünnepi készülődés. Az általános iskolával közösen rendezzük meg december 8-án a Mikulás bálat, melyen a táncos és zenész növendékeink adják a műsort. Minden óra most ennek a felkészülésnek a jegyében telik, mindenki tehetségéhez és szorgalmához mérten a legnagyobb lendülettel vesz részt a munkában, hiszen a településen ez az egyik legtöbb résztvevő, vendéget befogadó rendezvény.

Az elmúlt évben szervezte meg a település először a közös Adventi Gyertyagyújtást, mely kedves kis színfoltja lett a karácsonyvárás időszakának. A Műsor közös megtekintése, a gyertya lángja, a forralt bor és tea illata melegséggel töltötte el a megjelenteket. Idén is készülünk és mindenkit váruk vasárnap délelőttönként.

Advent I. December 2.

Advent II. December 9.

Advent III. December 16.

Advent IV. December 23.

 

ELKEZDŐDÖTT AZ ÚJ TANÉV

 

Szeptember 1-jén a Csengelei Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a korábbi évekhez hasonlóan. Hétfőn, szerdán a színjátszó csoportok, hétfőn, kedden csütörtökön, pénteken a társastáncosok veszik birtokukba a faluházat. A zeneórákat a tanárokkal egyeztetett időpontokban látogatják a növendékek.

Tanszakok - tanárok:

- színjáték : Lantosné Horváth Irén: Hétfőn, szerdán

- társastánc: Czirokné Krizsán Zsuzsanna: Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken

- szolfézs: Horváth Ágnes: Hétfőn szerdán

- zeneórák: Czirok Zoltán: Kedden, pénteken

- Gömöri Balázs: Hétfőn, csütörtökön,pénteken

- Kalmár Gergely: Hétfőn, szerdán, csütörtökön

 

 

 

 

BALATONFÖLDVÁRON JÁRTUNK

Balatonföldváron hetedik alkalommal rendezték meg a Térzene Fesztivált 2012. július 4-8 között. Két helyszínen ( Fesztivál tér és Jubileumi tér ) délután 4 órától mutatkoztak be az ország különböző pontjairól érkezett fúvószenekarok és mazsorett csoportok.

A Csengelei Fúvószenekar és az Ifjúsági Mazsorettcsoport először vett részt ezen a rendezvényen, és hatalmas élmény volt mindenki számára. Pénteken 11 óra után érkeztünk a Riviéra Hotelbe, ahol elfoglaltuk a szállásunkat, majd a nagy forróságban a strandra mentünk lehűteni magunkat. Kellemes volt a víz, igazán jól esett a délelőtti utazás után. Négy órától vacsoráztunk – ebédeltünk ( ki minek gondolta ), és indultunk volna a Balaton parton, a „halas” szobornál felállított színpadhoz, amikor leszakadt az ég. A negyedórás nagy eső sem tudta lehűteni a levegőt, a programok viszont csúsztak egy kicsit. Hat óra után kerültünk színpadra, ahol a háromnegyedórás műsorunkkal jó hangulatot teremtettünk. A szállásra visszatérve, megszabadultunk a szereplő ruháktól és a bulizós „cuccok” kerültek elő. A rövid pihenő után indultunk vissza a Jubileumi térre, ahol a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét hallgattuk meg, majd szabadtéri buli zárta az estét.

 


Szereplés közben

 

Szombaton a reggeli után izgatottan mentünk a Homokvárépítő verseny helyszínére. Három csoporttal neveztünk. A legkisebbek- Ászok, a 6-7 osztályosok – Tücskök, és a mazsis lányok – Huncutkák néven indultak. Másfél óra állt rendelkezésre, hogy egy – egy homokkupacot – természetes anyagok felhasználásával – várrá varázsolják a jelenlévők. Dolgoztunk, mindent beleadtunk, vizet hordtunk, levelet és ágakat gyűjtöttünk…míg elkészültek a remekművek. A huszonhárom induló csapat közül a csengelei mazsorettes lányok nyerték meg a versenyt és egy utánfutós műanyag traktort vehettek át fődíjként.

Az első helyezettek remekműve

Mivel ők már ilyen játékot nem használnak felajánlották a mellettük építő testvérpárnak, akik nagyon örültek neki. A nap további részében ismét a strandolásé és bulizásé volt a főszerep. Este még meghallgattuk a Vám és Pénzügyőrség Zenekarának koncertjét, mely nagyon tetszett mindenkinek.

Vasárnap a pakolás, csomagolás után egy búcsúfürdés következett, majd irány Csengele!!! A soltvadkerti fagyizás után fél hétkor érkeztünk vissza a mi kedves kis falunkba.

Kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagabban tértünk haza. Ha lesz még lehetőségünk ezen a rendezvényen részt venni, biztosan megyünk. Viszlát Balatonföldvár!!!

Czirokné Krizsán Zsuzsanna

 

Siker Dombóváron

2012. április 28-án szombaton rendezték meg első ízben Dombóváron a Zeneiskolai Tanárok Országos Versenyét, melyen iskolánkat Kalmár Gergely tanár úr képviselte.

Hangszerenként és korcsoportonként megrendezésre kerülő megmérettetésen, saját kategóriájában II. helyezést ért el. A tubaverseny amit előadott nem zongorakísérettel volt hallható, hanem a Kisteleki Rézfúvós Együttes kíséretében hangzott el. Nagy sikert aratott, mind a közönség, mind a szakmai zsűri előtt is, így ők különdíjban részesültek. A rézfúvós együttes tagjai: Magyar Norbert, Papp Orsolya, Farkas Tamás, Mihály Dávid, Nagy D. Bence, Papp Viktor, Gömöri Balázs, Dakó Lajos, Czirok Zoltán, Süli Tamás, Kucsora István és Takó Lajos, vezényelt Czirok Zoltán.

 

 

Művészeti Iskolák Fúvós Hangszeres Növendékeinek Versenye

Két év után újra megrendeztük, a hangszeres versenyt Csengelén, melyre kisteleki, kiskunmajsai, kiskunhalasi, makói, szentesi, mórahalmi és természetesen csengelei gyerekek neveztek. A hét településről összesen 59 versenyző, 4 korcsoportban mérettette meg magát. A versenyzőket egy három tagú zsűri értékelte, név szerint Albert József a kiskőrösi művészeti iskola klarinét tanára, Boldoczki Sándor a kiskőrösi művészeti iskola trombita tanára és Vörös József a Berlini Rádiózenekar harsonaművésze.

A maratonira sikerült napon a következő eredmények születtek:

I. korcsoport

II. helyezettek:

- Sejben Maja trombitán Kistelekről

- Zsigmond Botond vadászkürtön Kistelekről

- Dobó János Máté tenorkürtön Kiskunmajsáról

III. helyezettek:

- Szigeti Menyhért József trombitán Kiskunhalasról

- Katona Johanna trombitán Csengeléről

- Pigniczki Attila trombitán Csengeléről

 

II. korcsoport

I. helyezettek:

- Szabó Hanna fuvolán Makóról

- Széplaki Vivien vadászürtön Csengeléről

II. helyezett:

- Soltész Péter kürtön Kiskunhalasról

III. helyezett:

- Sutka Máté tubán Kistelekről

 

III. korcsoport

I. helyezettek:

- Csonka Fanni fuvolán Makóról

- Csapó Boglárka fuvolán Makóról

- Lajos Judit Brigitta kürtön Kistelekről

- Kovács Péter tubán Szentesről

II. helyezettek:

- Váncsa Zsanna fuvolán Szentesről

- Ábrahám Mátyás klarinéton Mórahalomról

- Magyar Dániel trombitán Kistelekről

- Magyar Arnold tenorkürtön Kistelekről

III. helyezettek:

- Domján Blanka fuvolán Mórahalomról

- Földi Ilona Katalin fagotton Szentesről

- Dobó Csaba Márk tubán Kiskunmajsáról

 

IV. korcsoport

I. helyezettek

- Szabó Sára fuvolán Szentesről

- Pataki Petra klarinéton Szentesről

- Lajos Ágnes Lilla kürtön Makóról

- Masa Richárd Bence tubán Mórahalomról

II. helyezettek:

- Farkas Ákos kürtön Csengeléről

- Szabó Dániel tenorkürtön Mórahalomról

III. helyezettek:

- Csikota Levente trombitán Makóról

- Katona Bence tenorkürtön Szentesről

Szabó Krisztián tubán Kiskunamajsáról

Táncosok sikere

A XV. Deszki Maros Menti Fesztiválon a csengelei társastáncosok három csoporttal képviselték a művészeti iskolát. A Csillagvény csoportot a 4. osztályos tanulók alkotják, ők bécsi keringőt táncoltak nagy sikerrel. A Napfény csoport 5-6. osztályos növendékekből áll, cha-cha-chát táncoltak és ezzel a produkcióval a III. helyezést érték el! A Holdfény csoportban 7-8. osztályos tanulók táncolnak, ők angol keringőt mutattak be könnyeket csalva a nézők szemébe.

A fesztiválon 11 csoport nagyon színvonalas műsorszámát láthatta a közönség. A zsűri szerint szoros volt a vége