Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2024. március 29. Auguszta
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Tavaszköszöntő bál

Tavaszköszöntő bál

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2022.02.09.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Újévi koncert

A  Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola újításként először rendezett újévi koncertet, melyet január 12-én tartottak a Faluházban. Izgalommal teli várakozás előzte meg a rendezvényt, vajon hogy sikerül majd, hogyan fogadja a közönség. 

A hideg, téli estén háromszázfőnyi közönség töltötte meg a nagytermet, remek hangulatot teremtve az este folyamán.

Először Kormányos Sándor polgármester úr újévi köszöntője hangzott el, majd Dezseri Bachó István: Ludovika indulója csendült fel. A Törpikék csoport táncolt, akiknek ez volt első komoly fellépésük.

 

 

Következett Eördögh János: Magyar nyitánya, melyet 1971-ben írt. A zenekar stílusosan adta elő a különböző tempójú népdalfeldolgozást.

A Lexington marsh című indulóra a Kishercegnők csoport mutatta be koreográfiáját. A rutinos lányok otthonosan mozogtak a színpadon, ügyesen kezelték a botot.

 

Következett F. Solan – Steve Barri: Secret agent man című száma, mely egy James Bond film főcímzenéje is lehetne. Hangulata teljes mértékben megegyezik ezekkel a filmekkel. Itt a Kristály csoport táncolt nagy sikerrel.

Következett Glenn Miller Medley című száma, melyben az ifjúsági mazsorettcsoport mutatkozott be. Ők állandó kísérői a fúvószenekarnak, együtt vesznek részt versenyeken, bemutatókon, fesztiválokon.

 

Richard Rodgers: The sound of music műve, a muzsika hangja című népszerű film zenéiből készült egyveleg. A közönségnek nagyon tetszett, az ismert dallamok mosolyt csaltak az emberek arcára. A Beach Boys: Goldenhits című egyvelege is nagy tapsot kapott a nézőktől.

Évek óta hagyomány, hogy ajándékkal kedveskedünk a jubiláló zenészeknek és táncosoknak. Idén négy lány -  Széplaki Szintia 10 éves, Túri Henrietta 15 éves, Kiss Bernadett 10 éves és Laczkó Zsófia 10 éves munkájáért részesült elismerésben.

 

 

Napjainkban nagyon népszerű az Ismerő arcok: Nélküled című száma. Fülbemászó dallama és mondanivalója miatt is közönségkedvenc szokott lenni. A fúvószenekarban trombitázó Pigniczki Dóriról mindenki tudja, hogy mennyire szeret énekelni és ezt most ki is használtuk. Fúvószenekari kísérettel adta elő az említett művet. A végén a közönség állva, könnyezve, vastapssal jutalmazta az előadást.

 

 

A műsor vége felé közeledve népszerű dallamokat hallgathattak. Charleston egyveleg,  I Will Survive, El bimbo ... mindet nagyon nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Utolsó műsorszámként egy igazi újévi műsorszám hangzott fel : Johann Strauss: Radetzky indulója. Minden táncos színpadra állt, szilveszteri hangulatban, kiegészítőkkel és a végén boldog új évet kívántak a hálás közönségnek. Nagyon jó hangulatú estét sikerült megvalósítani. Reméljük minden évben legalább ennyien velünk köszöntik az új esztendőt.