Csengelei
Alapfokú
Művészeti
Iskola
2021. december 3. Ferenc
Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola
GALÉRIÁK
Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2021.02.26.

Félévi bemutató 2020

Félévi bemutató 2020

Újévi koncert 2020

Újévi koncert 2020

http://mafusz.hu/Oktatási Hivatalhttp://www.csengeleiinformaciok.hu/https://www.drama.hu/http://tancpedagogusok.hu/http://www.wasbeeasteurope.hu/https://mtasz.hu/
Újévi koncert

A  Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola újításként először rendezett újévi koncertet, melyet január 12-én tartottak a Faluházban. Izgalommal teli várakozás előzte meg a rendezvényt, vajon hogy sikerül majd, hogyan fogadja a közönség. 

A hideg, téli estén háromszázfőnyi közönség töltötte meg a nagytermet, remek hangulatot teremtve az este folyamán.

Először Kormányos Sándor polgármester úr újévi köszöntője hangzott el, majd Dezseri Bachó István: Ludovika indulója csendült fel. A Törpikék csoport táncolt, akiknek ez volt első komoly fellépésük.

 

 

Következett Eördögh János: Magyar nyitánya, melyet 1971-ben írt. A zenekar stílusosan adta elő a különböző tempójú népdalfeldolgozást.

A Lexington marsh című indulóra a Kishercegnők csoport mutatta be koreográfiáját. A rutinos lányok otthonosan mozogtak a színpadon, ügyesen kezelték a botot.

 

Következett F. Solan – Steve Barri: Secret agent man című száma, mely egy James Bond film főcímzenéje is lehetne. Hangulata teljes mértékben megegyezik ezekkel a filmekkel. Itt a Kristály csoport táncolt nagy sikerrel.

Következett Glenn Miller Medley című száma, melyben az ifjúsági mazsorettcsoport mutatkozott be. Ők állandó kísérői a fúvószenekarnak, együtt vesznek részt versenyeken, bemutatókon, fesztiválokon.

 

Richard Rodgers: The sound of music műve, a muzsika hangja című népszerű film zenéiből készült egyveleg. A közönségnek nagyon tetszett, az ismert dallamok mosolyt csaltak az emberek arcára. A Beach Boys: Goldenhits című egyvelege is nagy tapsot kapott a nézőktől.

Évek óta hagyomány, hogy ajándékkal kedveskedünk a jubiláló zenészeknek és táncosoknak. Idén négy lány -  Széplaki Szintia 10 éves, Túri Henrietta 15 éves, Kiss Bernadett 10 éves és Laczkó Zsófia 10 éves munkájáért részesült elismerésben.

 

 

Napjainkban nagyon népszerű az Ismerő arcok: Nélküled című száma. Fülbemászó dallama és mondanivalója miatt is közönségkedvenc szokott lenni. A fúvószenekarban trombitázó Pigniczki Dóriról mindenki tudja, hogy mennyire szeret énekelni és ezt most ki is használtuk. Fúvószenekari kísérettel adta elő az említett művet. A végén a közönség állva, könnyezve, vastapssal jutalmazta az előadást.

 

 

A műsor vége felé közeledve népszerű dallamokat hallgathattak. Charleston egyveleg,  I Will Survive, El bimbo ... mindet nagyon nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Utolsó műsorszámként egy igazi újévi műsorszám hangzott fel : Johann Strauss: Radetzky indulója. Minden táncos színpadra állt, szilveszteri hangulatban, kiegészítőkkel és a végén boldog új évet kívántak a hálás közönségnek. Nagyon jó hangulatú estét sikerült megvalósítani. Reméljük minden évben legalább ennyien velünk köszöntik az új esztendőt.